Graniet Keukenwerkblad

Graniet Keukenwerkblad | Natuurlijke klasse

Als u op zoek bent naar een alternatief voor Dekton, dan hebben wij bij dektonkeukenwerkblad-kopen.nl nog een aantal andere opties. Graniet is één van de mogelijkheden die wij aanbieden en tevens één van de meest geliefde materialen voor een keukenwerkblad allertijden.

Er zijn zoveel redenen op te noemen waarom graniet een uitstekende keuze is. De belangrijkste voordelen van graniet zijn het uitgesproken uiterlijk van de steen, de extreme duurzaamheid van graniet en de hardheid van het materiaal.

Wilt u meer te weten komen over deze all time klassieker, dan kunt op deze pagina alles over graniet lezen en hoe wij dit harde gesteente moeiteloos iedere gewenste maat kunnen geven in onze steenfabriek. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan!

Graniet Keukenwerkblad | Graniet door de jaren heen

Dat graniet een ongelooflijk harde steen is welke zich prima leent voor het vervaardigen van keukenwerkbladen, tafelbladen, vensterbanken en badkamerbladen is al jaren geen geheim meer. In de oudheid was graniet samen met marmer een populaire keus als er iets gebouwd werd dat de tand des tijds moest doorstaan. Dankzij deze steen weten we dan ook veel over de oude Grieken en Romeinen.

Graniet is echter vele miljoenen jaren voor de klassieke oudheid ontstaan. Toen de aarde nog een kokend hete vuurbal was en het magma overal op aarde aan het oppervlak kwam, is de aanleg voor graniet ontstaan door het samensmelten van de mineralen kwarts, veldspaat en diverse glimmers. Dit mengsel heeft miljoenen jaren de tijd gehad om zich uit te harden tot de steen die we vandaag aanduiden als graniet.

De ontstaansgeschiedenis van graniet is bepalend voor de eigenschappen van de steen. Omdat graniet een hoog gehalte aan kwarts bevat, is het materiaal uiterst hard en daarom krasbestendig. Ook heeft graniet minder last van het plaatsen van hete voorwerpen omdat het materiaal onder hoge temperaturen is ontstaan.

Graniet Keukenwerkblad | Graniet en Dekton, wat zijn de verschillen?

We richten ons met deze site voornamelijk op het aanbieden van Dekton keukenwerkbladen. Toch is graniet een bijzonder geschikt materiaal voor een keukenwerkblad. U zult zich wellicht afvragen wat de verschillen en overeenkomsten tussen beide materialen zijn.

Het belangrijkste verschil tussen Dekton en graniet is dat Dekton een materiaal is dat na jarenlang onderzoek doen is ontwikkeld door de wetenschappers van Cosentino en dat graniet een volledig natuurlijke steen is. Het proces waarmee Dekton stand komt bootst echter hetzelfde proces na waarmee graniet is gevormd, miljoenen jaren terug.

Beide materialen zijn heel erg duurzaam en hard. U hoeft dan ook met zowel een graniet keukenwerkblad als een Dekton keukenwerkblad geen zorgen te maken over schade en slijtage. Dekton heeft een streepje voor omdat het van nature al waterdicht is, maar in onze natuursteen fabriek zorgen we ervoor dat uw keukenwerklad wordt afgedicht.

Waar graniet echter een alleenrecht op heeft, is het bijzondere, natuurlijke uitstraling van de steen. Dekton en keramiek hebben de mogelijkheid om het uiterlijk van diverse andere stenen na te bootsen. Graniet heeft dankzij haar altijd variërende samenstelling een uniek uiterlijk dat u in geen enkele andere steen terug zult zien. In het volgende kopje leest u daar meer over.

Graniet Keukenwerkblad | Het bijzondere uiterlijk van graniet

Graniet is een natuursteen pur sang en dat ziet u direct terug in uw keukenwerkblad. Als u dus een groot voorstander bent van een natuurlijke look, dan komt u bij ons op graniet uit. Dit betekent echter niet dat u gelimiteerd bent als het aan komt op keuzemogelijkheden. Graniet is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

De kleur van graniet verandert naarmate de samenstelling van het materiaal verandert. De kleur van de steen is dan ook sterk afhankelijk van welke mineralen aanwezig zijn. De locatie speelt een belangrijke rol hierin. De samenstelling van graniet verschilt namelijk sterk per locatie waardoor bepaalde kleuren van graniet gekoppeld zijn aan specifieke plekken op aarde.

Bij ons kunt u terecht voor een graniet keukenwerkblad in onder andere de kleuren rood, oranje, geel, groen, roze en bruin. Bovendien verschilt per steen de textuur waardoor uw graniet keukenwerkblad geen standaard uiterlijk heeft.

Graniet Keukenwerkblad | Betaal minder voor meer

Bij ons bent u minder geld wijt voor meer kwaliteit. Al onze producten, waaronder dus onze keukenwerkbladen, tafelbladen, vensterbanken en badkamerbladen, van graniet zijn van absolute top kwaliteit. We gebruiken enkel stenen van topmerken als Granith, Jetstone en Royal Stone.

Betekent dat dit dat u echter bij ons veel hoeft te betalen voor een graniet keukenwerkblad? Nee, wij bieden zelfs onze keukenwerkbladen voor de laagste prijs van Nederland aan. Dit is mogelijk omdat we veel kosten besparen door alles zelf in onze eigen eigen fabriek in Portugal te maken. Vraag dus vandaag nog een offerte aan voor een graniet keukenwerkblad en sta versteld van hoe goedkoop een nieuw keukenwerkblad kan zijn.